Som treåring började Peter Ågren inventera skafferiet för att hitta egna matkombinationer att bjuda sin familj på. I dag driver han och sambon Malin Pettersson Gävleborgssmak AB där de bevarar svensk matkultur och inspirerar människor till att hitta nya smaker. Vårt första gemensamma matuppdrag var 1997 då vi tog oss an Spiza ett franchaising företag i Valbo, sedan har det rullat på.
Vi erbjuder smakresor och avsmakningsmenyer främst på närproducerade råvaror. Vi älskar att skryta och berättar om de lokala producenternas produkter.
Det hela tog ordentlig form år 2008 som en konsumentförening som ville knyta ihop företag som arbetade medvetet med mat i Gävletrakten, Valbostreet. Föreningen jobbar fortfarande i samma anda och samverkar mycket med Gävligt Gott!
Vi lagar självklart mat från grunden på rena råvaror, för att vara en motvikt till ett karaktärslöst, smaklöst och ohälsosamt matutbud och istället lyfta och bevara svensk matkultur i sann slow food-anda. Vi kommer alltid fortsätta att anordna smakskolor, avsmakningar, mattävlingar, föreläsningar,produktutveckling och framtagning av smakrika upplevelser.
Det är viktigt att på ett kreativt sätt visa inspiration och lyfta vår regions smaker. Sedan jobbar vi för att bevara gamla gedigna klassiker och läckerheter men med en modernare touche i smakkombinationen. Och självklart med rena, naturliga råvaror i säsong lagade från grunden utan onödig utfyllnad.